Geçtiğimiz hafta İlçe Olağan Kongresi yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Kumluca İlçe Başkanlığında bu haftada gençlik kolları seçimi heyecanı vardı.

       Seçim baştan sona dostane bir havada geçerken; görevini tamamlayan Başkan Mustafa Ulutaş seçimden önce kısa bir konuşma yaptı: ‘’ 2 yıllık görev süremiz boyunca görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Bu görev partimizde bir bayrak yarışıdır. Bayrağı 2 yıl önce devraldık ve bugün yeni sahibine devredeceğiz. Öncelikle benimle beraber bu yolda yürüyen yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ederim. Yeni seçilecek olan iki adayımızdan her kim olursa başarılar diler, sonuna kadar yanlarında yer alacağımı belirtirim’’

        İlçe başkanlığı seçiminde olduğu gibi 2 adayla gidilen gençlik kolları seçiminde Bülent Ayaydın ve Şükrü Bacaksız aday olarak çıktılar. 121 genç üyenin 99 u oy kullandı. Üyelerin 52’sinden oy alan Şükrü Bacaksız yeni dönemde 2 yıllığına Cumhuriyet Halk Partisi Kumluca Gençlik Kolları Başkanı olurken, Bülent Ayaydın 47 oy aldı.

        Seçim sonunda kazanan adayı ilk kutlayan rakibi Bülent Ayaydın olurken; seçimde kaybedenin olmadığını, her zaman partimizin çizgisinde göreve hazır olduğunu belirtti. Yeni dönemde İlçe Gençlik Kolları Başkanı seçilen Şükrü Bacaksız ise seçimden sonra yaptığı konuşmada: ‘’ Partimiz adına bir demokrasi şöleni daha yaşadık. Bu seçimin kaybedeni yoktur. Bu seçimin tek kazananı vardır o da: Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Her ne kadar bugün rakip de olsak Bülent kardeşim ile beraber partimiz için çalışmalarımıza omuz omuza devam edeceğiz. Bugün oy kullanmak için işinden gücünden feragat eden tüm genç üyelerimize teşekkür ederim.’’ Dedi.

1990 Kumluca Mavikent doğumlu olan Şükrü Bacaksız ilk ve orta öğretimini ilçe de tamamlarken, üniversite öğrenimini Doğu Akdeniz Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı ve 3 yıl yurtdışında yabancı dil eğitimi aldı. Kısa bir süre önce nişanlanan Genç Başkan, 19 yaşından beri Üyesi olduğu Cumhuriyet Halk Partisinde 2015 yılında da Gençlik Kolları Başkanlığını yürütmüştü.